Emocija Ljubavi, pokretacka energija ovog Univerzuma. Zasto je ona pokretacka energija? Zato sto jedino kada nju osetimo, zaista se osecamo kao zivo bice. Tada smo u ravnotezi sa svojim Duhom koji jedino za tu emociju i zna. Tada na svet oko nas gledamo ocima Ljubavi i taj isti svet ma koliko bio mracan postaje Raj na Zemlji. 

Zasto onda toliko vas zna bezati od te emocije, kojoj u stvari svi tezimo celi nas zivot? Jer je na drugoj strani ljubavi Strah od Povrede. Dragi moji, ne trebate se bojati jer ste vi ipak Izvor te iste emocije. Iako se cini da vam je nesto izvan vas vas Izvor, nije jer ste Izvor vi. Iluzija je da je nesto van vas okidac, jedina istina je ta da ste vi samo Dopustili da nesto izvan vas postane vas ,, Izvor“ ljubavi koju osecate u sebi. Upravo zbog toga patite kada se desi nesto lose jer ako taj vas ,,Izvor“ ode, odlazi i sva ljubav sa njom. Ali nije tako. Vi u takvim situacijama mozete izabrati dva razlicita puta kojim cete se kretati. Prvi je taj da birate put Tuge zbog nestanka vaseg Izvora. Tada nastupaju one emocije koje su samo vasa manifestacija. Kao na primer emocija Sumnje jer mislite da nikada vise necete pronaci isti Izvor. Drugi put je da umesto sto ste Izvor ljubavi postanete izvor Zahvalnosti. To je isti taj izvor, samo sa drugacijim pristupom. Zasto je ovo drugi put? Zato sto vam ovaj put omogucava da postanete svesni cinjenice da ste proziveli nesto predivno. Taj Izvor vam govori da trebate biti Zahvalni na onome sto ste imali. Da kada pomislite na proslost imate samo osmeh na licu jer ste upravo vi imali priliku da se osecate tako. Takodje, osvescavanjem ovog puta dajete sebi sansu da ponovo Verujete da cete isto opet proziveti, ali daleko bolje. Uvek mozete bolje, uvek moze lepse.
Kao sto mozete videti, sve je stvar Izbora koji zelite da napravite u svom zivotu. Da li zelite da u zivotu imate Raj ili Pakao, ili pak Cistiliste. Zatvorite nekad oci i pomislite na sebe. Kakvom emocijom zracite? Da li je toliko tesko osetiti Ljubav? Da li vam je tesko da je Date jer je cekate prvo Primiti? Da li vam treba dokaz za Ljubav da bi ste poceli voleti? Ako idete tim putem, cesto cete naici na barijere jer suprotna strana trazi to isto. Nemojte se bojati. Krenite Voleti, krenite Ziveti. Izaberite da jedan dan makar budete neko ko ce Voleti svet oko sebe i videcete kako ce svet krenuti da voli i vas. To jest, on vas voli sve vreme samo sto to niste mogli da vidite kada ste ga gledali drugacijim ocima.
Dok se setate ulicom, pogledajte na svet oko sebe. Kad tad cete naici na zaljubljeni par koji se drzi za ruke. Probajte da osetite tu Ljubav koju osecaju oni. To isto mozete osetiti i vi jer je zasluzujete i nemate razloga misliti suprotno. U jednom momentu, setajuci se tako, ugledacete svoj odraz. Taj odraz ce vas posmatrati, govoreci vam da mozete voleti mnogo. Kako cete to znati? Po sjaju koji gori u njima. ❤